Menu restauracji
Podobiadek
Ser kozi smażony podany na rukoli z żurawiną
38 zł
Chrupiące grzanki z pomidorkami na mozzarelli, sos Pesto, kruche sałaty
38 zł
Śledź bałtycki (100 g) z jabłkiem i śmietaną
32 zł
Tatar wołowy z prażoną cebulą i chipsem z pieczarki
40 zł
Sałaty (200 g)
Sałata z grillowanym kurczakiem mix sałat, ser ricota, sos tartare
39 zł
Sałata z kaczką i dipem miodowo-imbirowym
39 zł
Sałata z grillowanym łososiem mix sałat, awokado, sos winegret
39 zł
Zupy (300 ml)
Rosół z makaronem
25 zł
Żurek lwowski z jajkiem i białą kiełbasą
26 zł
Krem z pomidorów podany z bagietką
22 zł
Jarskie
Pierogi „ruskie” (pieczone lub gotowane) podane ze śmietaną lub okraszone cebulą (6 szt/por.)
35 zł
Szagówki, pierogi leniwe polane tartą bułką lub gorącymi wiśniami
42 zł
Bliny litewskie z wędzonym łososiem i kwaśną śmietaną
42 zł
Nieloty
Filet Kaczki sous–vide, kluski śląskie, mus jabłkowy, morela, bukiet kruchych sałat
62 zł
Filet kurczaka sous–vide, grillowana gruszka, kopytka, sos cytrynowy, bukiet kruchych sałat
50 zł
Z wieprza
Polędwiczki wieprzowe (150 g) sous–vide, kluski śląskie, grillowana cykoria, sos cebulowy, bukiet kruchych sałat
55 zł
Żeberka BBQ z musem musztardowym i grillowanymi ziemniakami
52 zł
Kotlet schabowy (100 g) po polsku z kapustą zasmażaną (100 g), ziemniaki purre
48 zł
Golonka (1 szt.) na kapuście zasmażanej z pieczywem
52 zł
Z wołu i cielaka
Cielęcina (100 g) z borowikami, kluskami śląskimi, biała kapusta
62 zł
Ozorki (150 g) sous–vide z grilla, ziemniaki, sos cebulowy, grillowane warzywa
55 zł
Stek wołowy (150 g), warzywa grillowane z ziemniakami paryskimi, sos słodko-kwaśny
85 zł
Ryby
Filet z pstrąga z grillowanymi warzywami i sosem maślano-cytrynowym
53 zł
Filet z łososia (180 g) sous–vide ziemniaki, sos camembert, grillowane warzywa
60 zł
Filet z sandacza (180 g), makaron ryżowy ze szpinakiem, jarmużem, parmezanem, bukiet kruchych sałat
59 zł
Dla milusińskich gości
Racuchy z jabłkami (2 szt.) z cukrem pudrem
32 zł
Antrykot drobiowy (50 g) z frytkami (70 g) oraz marchewką baby
(70 g)
35 zł
Cukry
Sernik z lodem waniliowym i sosem czekoladowym
30 zł
Ciasto jabłkowe z sosem waniliowym
28 zł
Ciastko czekoladowe z gorącymi wiśniami
28 zł
Desery lodowe
- pytaj o dostępność obsługę
Napoje i napitki
Gorące
Kawa espresso (50 ml)
12 zł
Kawa (200 ml) czarna „créme”
14 zł
Cappuccino (200 ml)
16 zł
Latte (200 ml)
16 zł
Latte macchiato (200 ml)
16 zł
Czekolada (200 ml)
18 zł
Herbata do wyboru (250 ml)
18 zł
Zimne
Coca-Cola (0,25ml) Coca-Cola zero (0,25ml), Fanta (0,25 ml) Sprite (0,25ml), Kinley (0,25ml)
12 zł
Sok Cappy (0,25 ml): pomarańczowy, porzeczkowy, jabłkowy, grejpfrutowy, pomidorowy
12 zł
Herbata „Fuzetea” (0,25ml)
12 zł
Woda „Kropla Beskidu” 0,33/0,75
12 zł/20 zł
Woda „ Delice ” 0,33/0,75
12 zł/20 zł
Kwasy chlebowe
Kwas chlebowy (0,5 l but.) litewski
20 zł
Piwa
0,3 l 0,5 l
Piwo „Brackie Pils”
14 zł/18 zł
Piwo „Żywiec ciemne”
14 zł/18 zł
Piwo „Żywiec pszeniczne”
15 zł
Piwo „Żywiec porter”
18 zł
Piwo „Żywiec” bezalkoholowe (0,5l but.)
18 zł
„Piwo na kole” zestaw 5 kufli jednej miary, w tym 1 gratis 0,5 l
72 zł pils/72 zł żywiec
Miody pitne (50 ml)
Dwójniak kasztelański
18 zł
Trójniak benedyktyński
18 zł
Wina
Dostępne w karcie win
Gorzałka i inne trunki (50 ml)
Wódki : Cytrynówka, Wiśniówka, Żołądkowa gorzka, Żubrówka
18 zł
Wódki czyste: Wyborowa
18 zł
Pan Tadeusz
22 zł
Finlandia, Baczewski
22 zł
Siwucha
22 zł
Wódka „na łokcie” (zestaw 5 porcji w tym 1 gratis)
72 zł-88 zł
Inne alkohole:
Campari (50 ml)
28 zł
Gin Gordon's + Tonic (50 ml)
28 zł
Hennessy
26 zł
Martini Bianco, Rosso, Dry (100 ml)
26 zł
Whisky (50 ml)
Jack Daniels + Coca-Cola (0,25ml)
26 zł-32 zł
J. Walker Black
26 zł
Ballantine’s
24 zł
Menu restauracji
Zagroda Kołodzieja - restauracja
Najlepsze smaki połączone z tradycją i sielskim klimatem 200 letniego domu sprawiają, że czas spędzony w Zagrodzie Kołodzieja staje się niezapomnianą podróżą kulinarną.
Tradycyjne smaki połączone z wyrafinowaną nowoczesnością…
Menu restauracji tworzymy z myślą o osobach ceniących tradycyjną kuchnię serwowaną w nowej, często zaskakującej odsłonie. W naszej karcie odkryjesz propozycje autorskich dań przygotowanych z wykorzystaniem metody sous vide, która umożliwia wydobywanie maksimum naturalnych smaków oraz aromatów potraw.
Na smakoszy kuchni jarskiej czekają przyrządzane według wieloletniej receptury pierogi, kluski, szagówki oraz bliny litewskie. Nasze menu skomponowane jest w oparciu o starannie wyselekcjonowane produkty, które pozyskujemy od lokalnych dostawców. To wszystko sprawia, że zaspokajamy nawet najbardziej wymagające gusta.
Wizyta w Zagrodzie Kołodzieja to nie tylko kulinarna uczta dla podniebienia.
To miejsce, w którym zachwycisz się klimatyczną izbą zrębową oraz kameralną salą wypełnioną ręcznie zdobionymi malowidłami ściennymi, gdzie odkryjesz uroki aromatycznych potraw. Popijając kawę na podwórzu/podcień przed domem, skąd rozpościera się widok na polanę, poczujesz atmosferę sielskości.